MOVE

Ben je een fanatieke sporter en wil je blessures vermijden?
Of ben je niet zo sportief, maar wil je je lichaam ontlasten bij dagelijkse bewegingen?
Of zit je aan je sportlimiet en wil je je sportprestaties verbeteren?


CORE STABILITY (Groepslessen)

Na de succesvolle try-outs in oktober, wordt deze Core Stability Group Training wekelijks opgenomen in het uurrooster. De les is opgevat als een groepstraining met maximum 12 deelnemers.

Elke les start met een opwarming. Daarna volgen staande oefeningen in circuitvorm: ieder start met een andere oefening en schuift daarna door naar de volgende oefeningen. Het tweede deel van de les bestaat uit zittende of liggende oefeningen, met aandacht voor andere spiergroepen en bewegingspatronen.

De focus ligt niet op tempo, maar op de correcte uitvoering van de oefeningen. Functionele bewegingen vormen de basis van elke les en zijn er op gericht de diepe spieren van de romp buik, rug, bekken, middenrif) te versterken. Rompspieren worden aangesproken in talrijke dagelijkse bewegingen en in vele sporten zoals bijvoorbeeld hardlopen, joggen, yoga, tennis, fietsen en zwemmen. De lesgever past de oefeningen aan op maat van elke deelnemer, rekening houdend met zijn niveau en fitheid. Dit maakt de training zowel geschikt voor beginners als voor geoefende sporters.

Een goede Core Stability is geen hype, maar een cruciaal aspect om goed te bewegen. Een goede kernstabiliteit zorgt niet alleen voor stabiliteit en lenigheid, maar ook voor een goede houding en een betere communicatie tussen spieren en zenuwen.

Voor sommige oefeningen heb je een matje nodig. YogaElements stelt matjes ter beschikking, maar uiteraard mag je je eigen matje meebrengen. Breng ZEKER je SPORTSCHOENEN en handdoek mee !

Je kan voor deze Core Stability les je beurtenkaart of abonnement van YogaElements gebruiken.