Eerste keer yoga

Wanneer kan ik starten met mijn eerste les?

Je kunt op elk moment starten met je yogales. YogaElements biedt yoga aan voor elk niveau, van beginner tot gevorderde. Elke lesdag kun je zowel dynamische als rustige yogastijlen volgen. Kijk op ons uurrooster om je les te kiezen.

Welke yogales is geschikt voor mij?

Als absolute beginner is Vinyasa Yoga Basic de ideale start. Ook bij de Gentle Flow en Yin Yoga kun je terecht.
Ben je een sportief type en heb je een groot lichaamsbewustzijn, dan kun je jezelf uitdagen bij de andere lessen. Tip: lees best even de beschrijving van de Yogastijlen en de bijhorende levels.
Twijfel je nog met welke les je zou starten? Neem deel aan de lessen en ervaar wat elke yogastijl met je doet. Met je Ontdekkingskaart kun je twee weken lang onbeperkt alle lessen volgen. Is de drempel te hoog om te starten en zit je nog met vragen? Contacteer YogaElements. Wij trachten jou zo goed mogelijk verder te helpen.

Moet ik reserveren om een yogales te komen volgen?

Neen, je hoeft je niet vooraf in te schrijven. Kom minstens tien minuten voor aanvang van de les naar onze yogastudio. Meld je aan in onze ontvangstruimte. Daar kun je je inschrijven voor de gekozen yogales.

Moet ik zelf iets meebrengen?

Neem zeker altijd een handdoek mee en leg deze in de buurt van je mat. Vooral voor de dynamische lessen komt deze van pas.
YogaElements heeft yogamatten die je gratis kunt gebruiken. Zo hoef je niet meteen een yogamat te kopen. Heb je de yogamicrobe te pakken en wil je yoga blijven beoefenen? Dan raden we je aan om jezelf een yogamat aan te schaffen. Het is veel leuker en hygiënischer om je eigen yogamat te gebruiken.
Weet je niet goed welke mat je moet kopen? Vraag informatie aan de lesgever. Indien je dit wenst, kun je bij ons ook een yogamat kopen.

Welke kleren draag ik het best?

Draag soepele, comfortabele kleding of sportkledij waarin je makkelijk kunt bewegen. Yoga wordt beoefend op blote voeten. Het wordt dubbel genieten met frisse, verzorgde voetjes! :-)

Mag ik iets eten voor de les?

Yoga beoefen je het best met vrijwel een lege maag. Bij yoga met een volle maag zit de maaltijd in de weg tijdens bij de lichaamshoudingen die je uitvoert. Je lichaam wordt geplooid en gedraaid in allerlei richtingen, dus ook je maag. Uit ervaring weten we dat een volle maag geen fijn gevoel geeft tijdens en na je yogales. ;-) Een volledige maaltijd eet je best 2 tot 3 uur vóór aanvang van de les.
Heb je toch een hongertje voor de les? Eet wat fruit of noten of eet iets dat bij je past en niet op de maag ligt. We raden je aan om tenminste een halfuur voor de les niets te eten.

Mag ik water drinken?

Tijdens een yogapractice wordt niet gedronken. Drinken koelt het lichaam af en bij de meeste yogastijlen willen we het lichaam net opwarmen. Je mag voor de yogales best wat water drinken, maar wees niet overmoedig en hou je maag licht. Na de les echter raden we je aan om voldoende te drinken, bijvoorbeeld water of kruidenthee. Kruidenthee staat trouwens na de les voor je klaar. Het drinken ervan bevordert de reiniging van je lichaam en vormt een perfecte aanvulling op je yogales.

Wat zijn de openingsuren van de yogastudio?

De yogastudio is vijftien minuten voor aanvang van de les geopend. Het kan zijn dat je tussen twee lessen in pas tien minuten vooraf binnen kunt omdat de lesgever zijn vorige les nog aan het afsluiten is. Hou hier rekening mee en wacht heel even aan de deur (tijdens de les is onze voordeur op slot!).

Moet ik aanbellen aan de inkomdeur?

Neen, je hoeft niet aan te bellen. De deur is open tijdens de openingsuren. Zodra de les begonnen is, gaat de voordeur echter op slot.

Eerste yogales bij YogaElements?

Geniet van de Ontdekkingskaart en probeer gedurende twee weken onbeperkt alle yogalessen uit. Op deze manier kun je de effecten van de verschillende yogastijlen en levels ervaren.

Ik ben niet lenig. Kan ik meedoen?

Iedereen kan meedoen, zeker als je jezelf stijf voelt. Het is net de bedoeling om je lichaam te openen en flexibiliteit op te bouwen tijdens de yogalessen. Hoe meer yoga je doet, hoe sneller je lichaam zich opent. En dit kan snel gaan, je zult de verschillen in je lichaam vlug opmerken. Maar geniet vooral van de vorderingen en zet je prestatiedrang aan de kant. Laat je niet intimideren door anderen die misschien net iets verder in een pose geraken. Ook zij hebben ooit hun eerste yogales gedaan. Focus op jezelf en werk op jouw niveau zodat je met een voldaan gevoel de les kan afsluiten en voor de rest van de dag van je practice kunt nagenieten.

Ik ben zwanger. Kan ik meedoen?

Had je al enige yogaervaring vóór je zwangerschap? Dan kun je na drie maanden zwangerschap mee instappen in de rustige yogalessen. Maar meld zeker aan de lesgever dat je zwanger bent, zodat deze je gepaste opties of alternatieven kan geven. In alle andere gevallen kunnen wij je doorverwijzen naar specifieke zwangerschapsyogalessen.