Yin yoga op donderdagavond met Judith vanaf 4 april 2024

Yin Yoga is een kalmerende en diepgaande vorm van yoga die zich richt op het stretchen van het bindweefsel in het lichaam, zoals gewrichten, ligamenten en fascia. In tegenstelling tot de dynamische en actieve praktijken van veel andere yogastijlen, wordt Yin Yoga gekenmerkt door langzame, meditatieve houdingen die voor langere tijd worden vastgehouden, meestal tussen 3 tot 5 minuten.

Bijna alle yogahoudingen worden zittend of liggend uitgevoerd. Als ondersteuning gebruik je blokken, bolsters (kussens) en riemen. De focus ligt op het versoepelen van je gewrichten en ligamenten en het vergroten van je bewegingsvrijheid. Dit vooral in de gebieden van de heupen, het heiligbeen en de onderrug, maar ook in je enkels en je schouders. Een yinsequence kan ook werken op bepaalde meridianen of organen.

Yin yoga werkt diep en helend. Het heft diepe spanningen in het lichaam op. Doordat het stressreducerend en kalmerend werkt, heeft het een ontspannende werking op het zenuwstelsel.

Het vormt een ideale aanvulling bij een actieve sport of bij de meer intensieve (yang-)vormen van yoga, zoals Vinyasa yoga en Ashtanga yoga. Maar ook als je te kampen hebt met slaapproblemen, burn-out of vormen van CVS kan deze yogastijl je leven positief beïnvloeden.

Deze lessen zijn voor iedereen toegankelijk, geen ervaring nodig.

Lesgever? Judith

Wanneer? Elke donderdagavond van 20u30 – 21u30 vanaf 4 april 2024

Kostprijs?

  • Proefles 16 euro – 1 maand geldig
  • Losse les 18 euro – 2 maanden geldig
  • 5 beurtenkaart 80 euro – 3 maanden geldig
  • 8 beurtenkaart 120 euro – 4 maanden geldig
  • 10 beurtenkaart 140 euro – 6 maanden geldig

Je plek reserveren? Inschrijven voor de les gebeurt rechtstreeks via Judith.
Je kan hier via haar website meteen inschrijven en je losse les of beurtenkaart aankopen via haar reservatiesysteem Momoyoga.

Flowingconsciously – Judith