Vicky zette haar eerste stappen in yoga, veertien jaar geleden in Rome, de stad waar ze toen leefde en werkte. Ze zocht naar een manier om haar plekje te vinden en verbinding te maken met anderen in deze grote, hectische stad. De zoektocht leidde haar naar een kleine, warme en inspirerende yogastudio. Daar ontdekte ze de weldadige invloed die yoga heeft op lichaam en geest. Voor Vicky betekende dit het begin van een gezonde verslaving.

Vicky verruilde haar Romeavontuur voor een leven in België, maar yoga bleef een bepalende factor in haar way of life. Ze verdiepte verder haar practice en maakte kennis met verschillende yogavormen. Zo beoefende ze dynamische, maar ook meditatieve yoga, waarbij ze zich liet leiden door de golven van het leven.

Vicky volgde yoga bij klinkende namen zoals Elsie Matthijssens, Teune Van der Wildt, Carsten Weise, Gabe Azoulay, Robert Fulton en vele anderen. Deze yogateachers vormden voor haar een bron van inspiratie en stonden haar bij in het uitdiepen van haar practice.

Haar kennis werd intussen verrijkt met een yin yoga training bij Myriam Wagner, en ze kijkt met veel goesting uit naar een aanvullende opleiding met Josh Summers!

Aanvankelijk was het nooit Vicky’s intentie om zelf les te geven, maar de microbe bleek te sterk. Meer en meer voelde ze de behoefte om de kracht van yoga met anderen te delen.

Wat die kracht van yoga dan precies is? Vicky formuleert het zo:
‘Elke keer dat ik op mijn mat sta, voelt het alsof ik mezelf aan het voeden ben: door bewust mijn aandacht naar binnen en naar mijn ademhaling te brengen. Door mijn ademhaling te sturen, geef ik mijn lichaam zuurstof en energie. Zalig!’