Ashtanga Yoga is zeer dynamisch en intens en bestaat uit 6 reeksen of series. Elke serie bevat een vaste reeks yogahoudingen die worden verbonden door vinyasas (dynamische flows). Als je deze reeks regelmatig beoefent, ken je weldra de sequence uit je hoofd. Zo wordt je beleving van deze stijl nog sterker: meditatie in beweging. Ashtanga yoga blijft je uitdagen. Precisie, tempo en ujjayi- ademhaling warmen je lichaam op en zorgen zo voor de uitdrijving van gifstoffen uit je lichaam. Je wordt krachtig en soepel in lichaam en geest.

YogaElements biedt voor deze yogastijl het volgende niveau aan:

Ashtanga Yoga Basic

Ervaringsniveau: sportieve beginners & ervaren beoefenaars
Intensiteit: ✴︎✴︎✴︎✴︎

Bij YogaElements beoefenen we de beginnersreeks of de eerste reeks van Ashtanga yoga. Deze wordt ook wel de Primary Series genoemd. Om jullie te laten kennismaken met deze yogastijl starten we met een verkorte vorm van de Primary Series. Op termijn breiden we deze vorm uit. Ashtanga yoga is geschikt voor als je jezelf graag fysiek uitdaagt.

Enige ervaring in dynamische yoga zoals Vinyasa yoga is aangeraden. Ook sportievelingen met een groot lichaamsbewustzijn die zichzelf graag uitdagen komen hier aan hun trekken. Vind je jezelf in deze omschrijving niet terug? Bouw dan eerst ervaring op in de vinyasalessen.