Vinyasa Yoga is een dynamische en creatieve yogavorm. De poses volgen elkaar vloeiend op, in het ritme van je ademhaling. De ene pose is al wat uitdagender dan de andere. Soms blijf je iets langer in een houding; hierin schuilt je fysieke en mentale uitdaging. Alle spieren in je lichaam komen aan bod, zelfs spieren waarvan je het bestaan niet eens vermoedde.

Als je regelmatig deze yogavorm beoefent, zal je merken dat je lichaam sterker en strakker wordt. Je bouwt kracht op en flexibiliteit. Je leert je lichaam beter kennen en begrijpen. Je zoekt je grenzen op, maar leert deze ook te respecteren. Je creëert een gezonde dosis doorzettingsvermogen en discipline. Met deze tools ga je steeds sterker in het leven staan. Hierdoor bouw je veerkracht en vitaliteit op waardoor ook je uithoudingsvermogen groter wordt. Bewust ademen vormt de rode draad doorheen alle poses en reduceert stress. Zo ontwikkel je een betere balans in je leven. De levenswijsheid uit de yogafilosofie wordt bruikbaar verweven in de sequence of opvolging van de bewegingen en lessen.

De yogaleraar gaat creatief om met het opbouwen van de les en behandelt telkens een bepaald thema. Zo zal de lesgever je telkens verrassen met flows en uitdagingen die af en toe zorgen voor de nodige hilariteit en plezier in de les.

Ervaringsniveau: sportieve beginners & ervaren beoefenaars
Intensiteit: ✴︎✴︎✴︎✴︎

In deze les Vinyasa yoga gaan we ervan uit dat je al enige ervaring hebt met dynamische yoga. Maar ook mensen met een groot lichaamsbewustzijn of een sportieve achtergrond vinden in deze les hun gading. Hier ligt de dynamiek iets hoger dan in de basislessen. Ook de poses kunnen met momenten best pittig zijn.
Heb je al wat kracht en fitheid opgebouwd in de basislessen? Probeer dan zeker deze lessen eens uit en ervaar wat het met je doet.

Is dynamische yoga nieuw voor jou dan raden we aan om te starten met basislessen zoals de Gentle Flow of Yin & Yang Yoga.